Aprèn a fer la compra sostenible

T’agradaria aprendre a fer la compra sostenible?, aquí tens una guia perquè comencis a fer petits canvis en els teus hàbits.
Aquesta infografia és el resultat de les meves batalles personals, per aprendre a comprar de la manera més sostenible possible. No sempre ho aconsegueixo, perquè la veritat, és que no ens ho posen gens fàcil.

T’has de llegir totes les etiquetes dels productes que compres, sí, totes! I a vegades t’has de posar a fer recerca sobre les empreses a les quals compres, reconec que a vegades fins i tot sento l’adrenalina del detectiu!
Has d’estudiar la cadena de subministrament al qual compres i valorar la vida útil del producte un cop adquirit. Has d’aprendre sobre els diferents tipus de materials i el seu reciclatge… És clar, molta gent es desanima, pensa que el seu canvi d’hàbits no aconseguirà cap impacte en el medi ambient.

Però no és cert! Com a consumidors podem exercir una influència vital sobre les empreses. Escollint productes que consumeixin menys recursos naturals, que no siguin nocius o que siguin aptes per a ser integrats a la cadena de consum un altre cop. Podem fer que els productes menys viables per l’existència del medi, quedin descartats gradualment, evitant comprar-los. Quina empresa es posa a manufacturar un producte que no es ven?

Si canviem els nostres hàbits, potser aconseguirem millorar les perspectives del nostre planeta. Si no ho fem, podem tenir la certesa que futures generacions tindran una vida molt més complicada que nosaltres.

T’apuntes a la compra sostenible?, comença canviant una sola cosa i ja veuràs… Si vols exemples específics, pots xafardejar aquesta infografia si vols.

Deixa un comentari