Trashion – art amb brossa de l’oceà

Amb aquesta fotografia de Kelly Fajack m’agradria il·lustrar la magnífica feina de l’artista Marina DeBris. La seva obra és una crida a la conscienciació i al respecte pel que fa als nostres oceans, mostrant-nos la brossa que nosaltres mateixos produïm i llencem en aquest mèdi. Mitjançant una via tan propera a la nostra vida diària com és la moda. D’aquí el joc fashion (moda en anglès) amb trash (brossa).

Al principi ella recollia tota la brossa que trobava per la platja a Sydney, on resideix actualment, perquè li dolia veure tots aquells plàstics, ampolles, gots, coberts…escampats per la sorra. Però va decidir fer un pas més per donar visibilitat al tema, aleshores va començar a produir peces trashion.

Em sembla genial la idea de mostrar la brossa oceànica sobre la nostra pell, amb vestits-brossa, és tan directe, bonic i colpidor alhora… envia un missatge molt clar. A més a més el format fashion dóna molt de joc a escala propagandística i ajuda a fer que el missatge arribi a tot tipus de públic.

Tones i tones de plàstic estan actualment perjudicant la vida en els nostres oceans, espero que amb accions com les de Marina DeBris, aconseguim entendre l’impacte de la contaminació oceànica i la importància de reduir-lo com més aviat millor.

2016-10-16T19:54:57+00:00 Tags: , , , |

Deixa un comentari