Perquè escollir productes de pesca sostenible

Hi ha molts motius per triar productes de pesca sostenible. En aquest curtmetratge s’expliquen les raons dels col·lectius o empreses que es dediquen a la pesca tradicional i sostenible vers les empreses que opten per una via més agressiva.
Pan do mar és una empresa de pesca tradicional i sostenible exemplar. Si voleu mirar la seva web, entreu a www.pandomar.net.

Com a consumidors podem triar. Jo personalment menjo només sardina i ous com a font de proteïna per la meva dieta. Si no ets vegà ni vegetarià i t’agrada el peix, t’aconsello que miris bé quin peix esculls i que siguis conscient de tots els processos que hi ha al darrere.

Primer, mirant per tu, el peix que menja altre peix té un contingut molt més alt de mercuri, que el peix que s’alimenta de plàncton. Per tant és millor per tu triar sardines i seitons per a la teva dieta diària.

Segon, mirant pel fons marí i la vida aquàtica, els tipus de peix fotosensibles, com la sardina i el seitó, asseguren, per com són pescats, que cap altra espècie es veurà perjudicada i que tampoc el fons marí patirà cap atac.
Els peixos que no són pescats amb el mètode de pesca a l’encesa (fotosensible) poden ser pescats amb mètodes com la pesca d’arrossegament o pesca amb almadraba. Mètodes nocius pel fons aquàtic i per altres espècies capturades accidentalment i que moren sense ser consumides, morts inútils.

La majoria de peixos poden ser pescats per mètodes desastrosos excepte la sardina i el seitó.
Ara bé, la tonyina pescada amb canya tampoc és perjudicial, és un mètode tradicional on s’asseguren que l’única víctima és la tonyina que et menjaràs. Encara que el tan per cent de tonyines ha baixat escandalosament les últimes dècades i la seva pesca està subjecte a molts controls.

A causa de la pesca agressiva i descontrolada, ara mateix hi ha deserts en el fons de l’oceà i espècies en estats precaris entre altres conseqüències. Si ets un amant del peix però et preocupa la salut dels oceans, redueix el consum de peix carnívor i informat de com s’ha pescat. O fes com jo, menja sardina i seitó de proximitat i si tens el mar lluny, compra conserves de pan do mar.

Deixa un comentari